Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos I. helyezés

Iskolánk, a Vaszary János Általános Iskola 7. e osztályos csapata a dobogó legfelső fokára állhatott a 2016. márc. 12-én megrendezett Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjén. A csapat tagjai Horváth Bence, Kugler Ábel, Mészáros Mátyás és Nagy Balázs tanulók voltak.

Az immár harmadik éve megrendezett versenyen a gyerekeknek széleskörű ismeretekkel kellett rendelkezniük, hiszen biológia, földrajz, fizika, kémia tantárgyakból is megmérettettek. Nemcsak a tankönyvek ismeretanyagára kellett hagyatkozniuk, hanem tudásuk gyakorlati alkalmazására is szükségük volt. A tanulók egyéni tudása mellett a versenyen fontos szerepe volt a csapaton belüli együttműködésnek is. Az írásbeli forduló megírása után a legjobb hat csapat jutott a szóbeli döntőbe. Itt már szükség volt a gyors reakcióra a villámkérdéseknél, a szóbeli kifejezőkészségre, a feladatok megosztására, tehát a csapatmunkára.

A csapat különdíjban is részesült – egy hetes természettudományi táborban vehetnek részt a nyár folyamán.

A sikeres diákok felkészülését a következő pedagógusok segítették: Lászlóné Sziráki Erzsébet biológia-kémia, Csalai Lajos fizika, és Réti András földrajz tantárgyakból.

Büszkék vagyunk természettudományokban országos 1. helyezett tanulóinkra és felkészítő tanáraikra!