Tisztelt Szülők!

Mindannyian tudjuk, hogy a digitális oktatásra való átállás miatt az elmúlt hetek sok terhet róttak nemcsak a pedagógusokra, hanem Önökre, szülőkre is. Nem volt könnyű megszervezni a gyermekek felügyeletét, és otthoni oktatását sem. Több szülői jelzés érkezett arról, hogy a diákoknak a több csatornán keresztül érkező tananyag és házi feladat rendszerezése nehézséget okoz a szülőnek és gyermeknek egyaránt.

Azért, hogy leegyszerűsítsük és áttekinthetőbbé tegyük a szülők, diákok és pedagógusok számára az oktatási folyamatot, kialakítunk egy egységes tanulási platformot. Ennek neve Google tanterem (Classroom), amely minden g-mail.com végződésű e-mailcímmel rendelkező diák számára elérhető.

A felsős tanulók nagy része (70%-a) már az informatika tanórán kapott feladatként elkészítette saját g-mailcímét és bejelentkezett a Google tanterembe (informatika).

Az a tanuló, aki még ezt a feladatot nem teljesítette, sürgősen készítse el g-mailcímét az informatikatanár által kért módon (valós névvel szerepeljen az e-mailcímben, hogy a pedagógus számára azonosítható legyen).

Kérem a kedves Szülőket, hogy a g-mailhez tartozó felhasználó nevet és jelszót jegyezzék fel, hogy a későbbiekben sikertelen belépés esetén segíthessék gyermekeiket, illetve ellenőrizhetik munkájukat.

További utasításokat, a felületre való belépésre használatos tantárgyi kódokat a tanulók (szülők által) a Kréta felületen kapják meg a szaktanároktól. Belépés után ezen kódok nélkül is lehet majd használni az úgynevezett kurzusokat.

Arra kérem a tanulókat, hogy minden tantárgyhoz ugyanazt az e-mailcímet használják, mert csak így találják meg egy helyen az összes tantárgyat és a tanórákhoz kapcsolódó tananyagot, feladatokat és a határidőket. Ez nagyon megkönnyíti a tanár-diák munkáját egyaránt.

E-mailfiók létrehozásához és a Google Tanterem használatához honlapunkon találnak segédanyagokat.

A felület kezelése nem bonyolult, és ez által könnyebbé válik a tanár és diák közti kommunikáció.

 

Bízom a sikeres együttműködésünkben a hatékonyabb munka érdekében.

 

Tisztelettel:                                                                         

  Varga Edit

intézményvezető

 

Tata, 2020.04.20.