Skip to main content

A koronavírus elleni intézkedések a Vaszary János Általános Iskolában

A koronavírus elleni intézkedések a Vaszary János Általános Iskolában

 

Bevezetés

A járványügyi helyzetre való tekintettel iskolánk mindent megtesz annak érdekében, hogy biztonságos, vírusmentes környezetet biztosítson tanulóink számára. Legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány terjedésének megakadályozása.

Ennek érdekében kérnénk az alábbi szabályok betartását:

1.      Az iskola területére csak kézfertőtlenítő használata után lehet belépni.

 

2.      Tanítási órákon maszk viselése nem kötelező.

 

3.      A maszk viselése kötelező a folyosón, a kisebb méretű tantermekben és a büfében. Sorakozáskor, ahol a 1,5 m-es távolság nem tartható kötelező a maszkviselés.

 

4.      Az ügyeletet végző tanulóknak kötelező a maszkviselés.

 

5.      Biztonsági okokból az iskolában több helyen kézfertőtlenítő került kihelyezésre, de lehetőség van saját kézfertőtlenítő használatára is. Nagyon fontos a személyi higiénés szabályok betartása: a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés, papírzsebkendő használata.

6.      A mosdókban csak az illemhelyek számával megegyező létszámú tanuló tartózkodhat. A felső tagozatos lányok csak az emeleti mosdókat használhatják.

 

7.      A gyermekek a büfében csak a védelmi szabályokat betartva tartózkodhatnak az arra kijelölt szünetekben. A büfé nagy forgalma miatt javasoljuk tízórai, innivaló csomagolását a tanulóknak.

 

8.      Az alsós évfolyamok minden szünetet az udvaron tölthetnek, az 5-6. évfolyam páros, a 7-8. évfolyam páratlan szünetekben tartózkodhat az udvaron. Ekkor van lehetőség a büfé igénybevételére is. A 34., 36., 37. és 40. termekben tanulók a tanóra előtt minden szünetben az udvaron tartózkodnak jó idő esetén.

 

9.      Az iskola területén szülő nem tartózkodhat. A gyermekeket csak a kapuig lehet kísérni. Ez alól kivételt képeznek az első osztályosok, akiket szüleik két hétig maszkban, kézfertőtlenítés után bekísérhetnek az iskolába.

 

10.  A szülőknek az iskola területén a maszkviselés minden esetben kötelező. (ügyintézés, szülői értekezlet stb.)

 

 

11.  A reggeli ügyelet 6:30-kor kezdődik, a rendkívüli helyzetre való tekintettel a tanulók az ügyeleti idő alatt az udvaron tartózkodhatnak, tantermi felügyeletre csak eső esetén kerül sor. Amennyiben az időjárás indokolja a reggeli ügyelet helye a 18. terem, ahol a maszk viselése kötelező.

12.  Alsós tanulókért a szülők 15:30-kor jöhetnek maszkban, kézfertőtlenítés után. A gyermekekre a kapualjban lehet várakozni. 16-17 óra között az alsó tagozatosok ügyelete jó idő esetén az iskolaudvaron, rossz idő esetén a 18-as teremben van. Utóbbi esetben a hátsó kapun keresztül tudják az ügyeleti termet megközelíteni a gyermekekért érkezők. Ez esetben is kötelező a maszkviselés.

 

13.  A tanulószoba 16:00 óráig tart, mely után a tanulók nem tartózkodhatnak az iskola területén.

 

14.  Tanítási órák után a gyermeknek el kell hagynia az iskola épületét, ha egyéb elfoglaltsága nincsen.

 

15.  Az iskolában csak egészséges, tünetmentes gyermek tartózkodhat. Amennyiben kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalunk, kérjük, telefonon konzultáljanak a gyermekorvossal, aki a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el, megteszi a szükséges lépéseket. Ezt követően kérjük, hogy értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét és a gyermek osztályfőnökét az eseményekről.

 

16.  A gyermek hiányzásáról minden esetben orvosi igazolás szükséges.