Skip to main content

FELHÍVÁS A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra

TATABÁNYAI TANKERÜLETI KÖZPONTFELHÍVÁSA Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra. Értesítjük a tisztelt szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásra az alábbi időpontokban kerül sor:

2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig

2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 18.00 óráig

Tanköteles korú gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni:

  •  a gyermek születési anyakönyvi kivonatát vagy személyazonosító igazolványát
  •  a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát) és TAJ kártyát
  • a gyermek óvodai szakvéleményét és amennyiben rendelkezésre áll, a Pedagógiai Szakszolgálat által kiadott szakvéleményt,
  • a nyilatkozatot a törvényes képviseletről valamint a szülő(k) személyazonosító igazolványát.

A 2019/2020. tanévre történő beiratkozás során első alkalommal lehetőség nyílik elektronikus úton, előzetesen benyújtani a jelentkezést, melynek eredményeképpen jelentősen csökken az ügyintézés ideje. A beiratkozás napján a megjelenés kötelező, ekkor történik meg a hivatalos okmányon lévő adatok ellenőrzése, és a kötelező dokumentumok benyújtása. Az intézmények honlapján, egyéb webes felületén található az elektronikus jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztatás. Online regisztrációs felület: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni, és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani. A tankötelezettség külföldön történő teljesítését a lakóhely, ennek hiányában tartózkodási hely szerint illetékes Járási Hivatal felé kell jelezni.

Vereckei Judit

tankerületi igazgató