Skip to main content

A MaTATAtúrát 2009-ben rendeztük meg először, így idén a X. Bolyongás zajlott.

Megálmodója és kitalálója Maráz Lászlóné kolléganő, aki nyugdíjasként ma is aktívan részt vesz a verseny szervezésében és lebonyolításában is.

Akadályverseny jellegű, a csapatoknak állomásokon kell feladatokat megoldaniuk. Ezek játékosak, szórakoztatóak. A matematikai logika és a természetismeret témaköréből kerülnek ki. Próbára teszik a gyerekek találékonyságát, kreativitását is.

A nagy létszámra való tekintettel a versenyt két részre bontottuk. Szeptember 15-én az Eötvös Gimnázium 9-10. évfolyamos diákjaival együtt a gimnáziumban zajlott a 7-8. évfolyamos gyerekek versenye. Ezen 36 általános iskolás csapat vett részt. A diákok az Öveges laborban érdekes fizika kísérleteket csodálhattak meg.

Szeptember 22-én a 4-6. évfolyamosok versenye zajlott az Angolparkban. Itt 102 csapat, 396 kisdiák érezhette jól magát. A gyerekek 25 állomáson tehették próbára képességeiket, tudásukat. Sok más érdekes feladat mellett ízlelhettek gyümölcsöket, zöldségeket, becsülhették egy fa kerületét, folyadékok térfogatát, számolgathatták gyíkok, pókok lábait. A szemerkélő eső ellenére óriási lelkesedéssel rohantak egyik helyszínről a másikra.

A versenyt hamburger parti zárta.

A szervezők munkáját dicséri, hogy évről évre egyre több csapat nevez versenyünkre Tatáról, a Kistérségből és Tatabányáról is.

Nagyon köszönjük a Magyari Zoltán Népfőiskolai Társaság támogatását.